Menu Anasayfa Ulusal Vize Oturum Kartı Sıkça Sorulan Sorular Hızlı Başvur Bize Ulaşın Kapat

Sıkça Sorulan Sorular

Aklınıza takılan soruları cevapladık!

Ulusal Vize

Hangi vize türü benim için uygun?
Vize türü Avrupa’ya gidiş amacına göre değişir. Biz Ajans Avrupa olarak ulusal vize diğer bir adı ile çalışma vizesi hizmeti veriyoruz. Bu vize uzun donem Avrupa’da yaşamak, çalışmak veya eğitim almak için alınan vize türüdür.
Avrupa'ya gezmeye gitmek istiyorum hangi vizeyi almalıyım?
Eğer Avrupa’ya sadece turistik amaçlı gideceksiniz o zaman Schengen vizesi daha uygundur. Biz sizi yönlendirebiliriz.
Turist (Schengen) vizesi red aldım Avrupa'ya nasıl giderim?
Daha önce Turistik yani Schengen vizesine başvurdunuz ve red aldıysanız sizin için ulusal vize alabiliriz. Bizimle iletişime geçmeniz yeterli. Hemen başvur.
Ulusal Vize almak için işlemleri başlattım kaç gün sonra çıkar?
İşlemler başladıktan sonra randevu tarihine göre durum değişecektir. Genellikle başvurudan sonra 3-6 ay arası tüm işlemler tamamlanır. Çalışma vizesinin çıkması, randevu alımı ve vize onay sürecisinin tamamını kapsar.
Ödediğim ücret dışında başka ücret var mı?
Sadece 86 dolar konsolosluk hizmet bedeli + 12 euro Vfs Global hizmet ücreti vardır. Vizeniz elinize gelene kadar başka bir ücret ödemezsiniz.
İş bulma konusunda yardım ediyor musunuz?
Biz sadece sizin Avrupa’ya gidebilmemiz için gerekli vizeyi alıyoruz. İş ajansı değiliz ama size uygun işler için size gideceğiniz ülke için rehberler ve yönlendirmeler yapıyoruz.
Orada nasıl iş bulurum?
Referanslarimizla veya rehberlik hizmetlerimizle size yardımcı olmaya çalışıyoruz.
Ulusal Vize sadece bir ülke için mi geçerli?
Ulusal vize tek bir ülkeden alınır ama size 26 Avrupa ülkesi için seyahat etme şansı tanır. Siz başka ülkeden iş bulursanız zaten o iş yeri sizin için ayrıca çalışma izni çıkartır. Dolayısı ile bu vize sizin Avrupa’ya gidiş için yeterli olacaktır.
Ulusal vize ile Avrupa’da çalışabilir miyim?
Ulusal vize ile sadece vizenin verildiği ülkede resmi olarak çalışabilirsiniz eğer başka ülkelerde çalışmakta isterseniz oturum aldıktan sonra çalışabilirsiniz. AB içerisinde gerekli prosedürleri yerine getirerek çalışmak mümkündür. Bunlar şu adımlardır.

a) Gittiğiniz ülkede prosedürleri yeniden başlatıp çalışma izniyle çalışabilirsiniz.
b) Oturum aldığınız ülkeden farklı bir yerde çalışmak istiyorsanız iş ajanslarıyla anlaşıp "işçi kiralama" prosedüründen faydalanabilirsiniz. Hemen başvur.
Kendim vize alınca tüm ailemi götürebilir miyim?
Eğer ailenizi de yanınızda götürmek isterseniz bunun için oturum kartı almanız gerekir. Vize sadece sizin Avrupa’ya gitmesine yardım eder. Aileyi davet etmek icin gecerli bir oturum karti sahibi olmak gerekir.

Oturum kartı almak için bize ulaşabilirsiniz. Hemen başvur.
Sigortam veya maaşlı bir işim yok vize alabilir miyim?
Evet alabilirsin. Bu ulusal vize sayesinde mümkün hale geliyor. Schengen vizesi başvurusu değerlendirilirken AB ülkeleri ekonomik güce bakar. Tedirgin oldukları konular ekonomik olarak zayıf ve belirli bir vasıfa sahip olmayan kişilerin işsizlik ordusuna eklenmemelidir.

Ancak çalışma vizesinde durum farklılık gösterebilir. Kişi ihtiyaç duyulan bir meslek dalında vasfını ıspatlarsa kabul olma olasılığı yuksektir. Ancak meslek ıspatı konusunda ilk bakılan şey sahip olunan sertifika değil daha önce bu işte çalıştığını ıspatlayan sigorta dökümüdür.
Üniversite bitirmedim vize alabilir miyim?
Evet alabilirsin. Avrupa’nın şu anda milyonlarca iş gücüne ihtiyacı var dolayısı ile ulusal vize ile vize almak mümkün.
Üniversite öğrencisiyim vize alabilir miyim?
Evet alabilirsin. Öğrenci olmanın çalışma vizesine başvuruda engeli bulunmamaktadır.

Oturum Kartı

Oturum kartı almak için ne gerekli?
Avrupa’ya gidebilmek geçerli herhangi bir vize yeterli. Bunlar Schengen, yeşil pasaport veya ulusal vize olabilir. Biz senin oturum alman için resmi bir adres ve sigortali bir işe giriş yapıyoruz. Resmi olarak tüm süreçlerini yapıyoruz. Oturum kartı almak için bize ulaşabilirsiniz. Hemen başvur.
Oturum kartı ile kaç ülkeye gidebilirim?
Avrupa’da tüm 26 Schengen bölgesine dahil olan ülkelere gidebilirsin.
Oturum kartı almak için orada yaşamak şart mı?
Son 365 günün 185 günü Avrupa içinde yaşamak gerekir. Ama bu sadece ikinci oturum almak isterseniz aranan şarttır. Bu sartlari saglayan herkes ikinci oturumunu alabilir.
Oturum kartı süresi bitince ne oluyor?
Resmi bir adres ve sigortali bir is sartinin yanisira son 365 gunun 185 gununu belirtilen ulkede geçirmiş olma sarti aranir. Bu sartlari saglayan herkes ikinci oturumunu alabilir.
Oturum kartını hangi ülkeden alacağım?
Şu anda Litvanya, Polonya, Hırvatistan, Çekya, Slovakya, Macaristan ülkelerinden kolay bir şekilde oturumunu alabiliriz.
Oturum kartını Türkiye’den alabilir miyim?
Hirvatistan ve Litvanya icin oturum basvurulari Turkiyeden yapilabilmektedir. Onun dışında Polonya ve diğer ülkeler için ülkeyi ziyaret etmek gerekir.
Oturum kartı aldığımda hangi statüde olacağım?
Avrupa’da yerleşik olan Türk vatandaşı statüsünde olacaksın.
Oturum kartı almak için sigorta ödemem gerekiyor mu?
Resmi bir iş şartı arandığında evet sigorta ödemesi şarttır. Ama bu sigorta primini biz sizin için ödüyoruz
Oturum kartı avantajları neler?
Tüm 26 ülkesine 3 yıl boyunca vizesiz dolaşım hakkı ve istenirse diğer Avrupa ülkelerine yaşamak için taşınabilirsiniz.